zoki-za-slider

15 години 15 лекции

Лекција 10: Развивањето на талентот е процес без крај

3

„Ден за насмевки“

Direct Media Skopje заедно со учениците на училиштето “Д-р Златан Сремец” на традиционалниот Новогодишен базар

home-slide-tesla-1

“Доживеј го Тесла” на мобилен телефон!

Изложба во виртуелна реалност од сега и на мобилна апликација

UEPS nagrada slider

UEPS признание!

Direct Media и Fusion Communications на доделувањето на UEPS наградите во Mixer House освоија уште едно значајно признание за за својата работа

IAB-1

Наградa IAB Mixx Award!

На првата digital only конференција во Србија во организација на IAB Србија, Direct Media го освои престижнoто признание IAB MIXX 2016

za-slider

Награда зa NURDOR!

Direct Media веќе трета година по ред со Nurdor

Partneri o nama-za-slider

Партнерите за нас

По повод 15 години на Direct Media, нашите партнери и клиенти ги споделија своите впечатоци за нас

home-slide-02

MРЕЖА НА ПРОФЕСИОНАЛЦИ

Регионалното вмрежување на двестате наши експерти ни овозможува голема предност на пазарот. Ни овозможува да ги препознаеме потребите на нашите партнери и на секој пазар да понудиме услуга со ист квалитет.

home-slide-01

Science + Art

Комуникациското планирање за нас претставува софистициран пристап во кој Science и Art се нераскинливо поврзани.

about-slider-01

PROGRAMATIC, RTB & BIG DATA

Direct Media e специјализирана зa „Programmatic Media Buying“ кој се заснова на темелна анализа на податоци на сите платформи: display, mobile, социјални мрежи, видео и нестандардни дисплеј формати.

about-slider-03

INSIGHT HUB

Располагаме со сите лиценцирани истражувања и релевантни бази на податоци. Константно ги развиваме и сопствените алатки и истражувања.

about-slider-08

ИНОВАЦИИ

Ние создаваме нови трендови. Први во регионот ја применивме Аугментативната реалност, воведовме Twitter и Instagram advertising, Programmatic buying и Real Time Bidding (RTB) технологии.

about-slider-03-SCR

OДГОВОРНОСT

Секогаш сме тука кога треба да се придонесе за доброто на општеството и заедницата. Принципите на одговорност ги интегрираме во секојдневното работење.

about-slider-02

ЛИДЕРИ ВО ИНДУСТРИЈАТА

Ние сме водечки медија систем во Југоисточна Европа кој овозможува интегрирани комуникациски, медиумски и рекламни услуги во осум земји.

Директ Медија Македонија

Директ Медија Македонија е основана во 2003 година како дел од мрежата Директ Медија со намера да се обезбедат квалитетни услуги за клиентите со ефикасна стратегија при закуп, планирање и комуникации на комбинираните пазари во поранешна Југославија, како за домашни така и за меѓународни клиенти

До 2005 година Директ Медија Скопје беше рангирана на прво место со промет од над 5 милиони евра.

Денес Директ Медија Скопје е трета агенција во однос на прометот на пазарот. Меѓутоа, искуството на Директ Медија со бројни клиенти на ФМЦГ е секако најголемо на пазарот.

Нашиот неортодоксен траекториум на успешна медиумска aгенција за реклама на пазарот трасираше докажани патишта со кои се постигнува најголема ефикасност во традиционалната реклама и рекламата на дигиталните медиуми со солуции што излегуваат надвор од вообичаеното.

Нашиот тим е доволно голем за да може да одговори на предизвиците, но и доволно мал за да се прилагоди, а обучен е да ги собере најдобрите знаења во мрежата. Ние се обидуваме да направиме прецизна мешавина од математика, статистички калкулации, психологија, стратешко планирање, финансии и напорна работа. Медиумските кампањи ги правиме оптимални во однос на буџет, дострел и фреквенција.

Но, најмногу од сé користиме комуникациски канали на оној начин на кој нашите клиенти го сакаат тоа, а не онака како што бизнисот бара да се користат.